Téma: Řidičský - strojnický průkaz
Autor
Správa
30. december 2009 05:31:09
Jan Luksik
- Neumím ale vy mě to jistě naučíte.
16. január 2010 21:34:20
Dobrý den chci se zeptat jakou skupinu v řidičském průkazu musím mít abych mohl dělat strojničák na kolový nakladač kramer allrad280.Kramer váží 3200kg.Předem děkuji za odpověd
16. január 2010 22:20:20
Dobrý den. Stačí sk. B.
16. január 2010 23:14:25
Takže se to počítá z váhy stroje bez nákladu??Nebyl jsem si jistý?Děkuji za odpověd
17. január 2010 01:28:40
Uvažuje se tzv. provozní hmotnost stroje, což je jeho pohotovostní hmotnost plus hmotnost strojníka (75 kg). S nosností se nepočítá - na pozemních komunikacích není jízda stavebního stroje s nákladem dovolena.
06. máj 2010 12:22:48
dobry den mam zajem o strojni prukaz na celni nakladace kde se da udelat a co to obnasi jaka je cena dekuji za odpoved Svoboda R.
16. jún 2010 19:15:15
Dobrý den chtěl bych se zeptat zda stači řidičák T a strojní průkaz k obsluze traktorbagru
17. jún 2010 19:37:11
Pane Svobodo, podívejte se na seznam školitelů :
http://www.gradua.cz/data/files/6...arizeni-obsluh-stavebnich-stroju.pdf
Vyberte si ty nejbližší a zkuste jim zavolat, určitě Vám informace rádi podají.
Pane Sigmunde, je to tak. Na traktorbagr je potřeba ŘP sk. T (nebo C) a strojnický průkaz na kolová rypadla.
05. október 2010 17:24:11
Dobrý den
Je potřeba strojnický průkaz na stroj Multione M28D, pokud ho budu využívat např pro odklízení sněhu na chodnících v obci apod? Nebo stačí pouze zaškolení obsluhy na danný stroj např. od prodávající firmy? Hmostnost stroje je 780kg
05. október 2010 18:24:58
Dobrý den,
podle prospektu má tento nakladač menší výkon než 35 k, takže s ním můžete dělat cokoliv (samozřejmě v souladu s návodem k obsluze), aniž byste měl strojnický průkaz.
I pokud by se jednalo o vetší stroj s vyšším výkonem, na odklízení sněhu dle mého názoru strojnický průkaz není potřeba, protože se nejedná o zemní nebo stavební práce.
V každém případě doporučuji nechat se na obsluhu konkrétního stroje proškolit (od dodavatele / servisu / nadřízeného / ...) a nechat si školení písemně potvrdit.
05. október 2010 19:16:40
Pane Hájek, děkuju moc za odpověď, ještě mě napadá otázka. Bude stačit potvrzení o proškolení i v případě, že bych se strojem chtěl podnikat a nabízet tyto služby. Z Vaší odpovědi si myslím, že ano, ale přecejenom se radši 2x blbě zeptat, než jednou ještě hůř skončit
06. október 2010 10:52:43
Určitě ano.
Jen bych rád doplnil samozřejmou věc, a sice pokud se budete pohybovat s tímto mininakladačem po komunikacích, je nutné, aby byl stroj pro tento provoz schválem (tj. musí mít TP a vybavení pro komunikace), RZ a zaplaceno povinné ručení. Vy musíte být držitelem ŘP sk. B.
26. október 2010 09:02:40
Dobrý den, chtěl bych se ještě tady k tématu zeptat jestli na Bagrtraktor potřebuju řidičák skupiny C a nebo mi stačí T?A kolik stojí ten strojničák?Díky
26. október 2010 17:50:30
Zdravím, "téčko" na traktorbagr stačí, stejně jako na jakýkoliv jiný zemní stroj, který se pohybuje po komunikacích. Ohledně ceny školení je nejlepší kontaktovat školicí středisko, kde budete výcvik absolvovat:
http://www.gradua.cz/data/files/6...arizeni-obsluh-stavebnich-stroju.pdf
http://www.bagry.cz/cze/katalog_f...nacka)//(uzemni_pusobnost)/0/(vyraz)
25. február 2011 18:08:23
Chci se zeptat?kde mi vystaví mezinárodní strojnický průkaz?myslím tím psaný i uředním jazykem?
04. marec 2011 20:07:01
Zdravím,nevíte nejbližší termín začátku strojnického školení v Brně?
05. marec 2012 19:45:32
Zdravím,mám takový špatný příběh.Otec si asi v roce 1992 udělal strojnický průkaz na kolové nakladače ve Zlíně u pana Chmelaře.Procházel předepsaným školením atd.potom jsem si já s bráchou dělal strojnický průkaz asi v roce 2007 v Brně a přitom si udělal otec rozšíření na rypadla taky v Brně.Potom co uběhlo 2 roky od zkoušky šel otec na školení do Zlína k panu Chmelařovi a ten mu řekl že rozšíření na rypadla je neplatné,že neuznává školitele z Brna.Po ukončení školení Chmelař zavolal otcovému zaměstnavateli že má rozšíření na bagry neplatné a tak přišel o možnoct jezdit s kolovým rypadlem.Může jezdit jenom kolovým nakladačem.Takže podle pana důchodce školitele Chmelaře jsou všichni školitelé špatní a jedině jeho papíry jsou platné.Je to asi tak že si spočítal o kolik přišel peněz,když jsem si udělal strojničák já ,brácha a otec rozšíření.Je to asi staré kuté komunista.
06. marec 2012 09:22:34
Já Vám to orazítkuju. Když vidím jaký je v tom bordel a štempluje to kdejakej moula... Ale po zjištění z minulého týdne se asi zaměřím na proškolování v oblasti hovnocuců. To se mi moc líbí a vidím v tom budoucnost....
06. marec 2012 13:34:06
Můžeš začít .Jestli něčemu nebudeš rozumět,tak se spoj s tím pánem jménem Aloiz Matěják. http://www.tlakinfo.cz/t.py?t=11&i=100091
Tady se podívej,proč by bylo dobře proškolit zaměstnance,abys třeba neměl na dvoře místo válce placku--http://www.tlakinfo.cz/t.py?t=1&i=108
Je to marný,je to marný.
06. marec 2012 18:20:58
To je jednoduchý. Pokud by mi zaměstnanec udělal z hovnocucu takovou placku tak ji má k náhradě....
06. marec 2012 21:45:08
Jsem nečekal takovou rychlost deformace, masakr.
16. august 2012 05:55:45
Zdravim lidi.... A ja jsem slysel, ze pokud na stavenisti budu delat s celnim nakladacem, traktorbagrem, prej staci byti jen proskolen od majitele toho stroje a neni potreba zadny prukaz, nic.....Je to mozne? Dekuji za odpoved....
16. august 2012 06:15:38
Asi to možné je .Na druhou stranu už vidím rodiče zmrzačeného chlapce jak jim stačí ústní prohlášení ,nebo nějaký podepsaný papír že byl majitelem stroje proškolen .V praxi je to trochu jinak že?
17. august 2012 08:39:35
Dobrý den, poradil by mi někdo co je potřeba na práci se smykovým nakladačem (UNC) a zdvižkou? Pracovalo by to na opuštěném poli. Jaké jsou podmínky ke školení, jak dlouho trvá kurz a někoho doporučit z moravskoslezského, nebo olomouckého kraje.
S pozdravem
Pavel K.
20. august 2012 12:04:42
Dobrý den, asi budu opakovat mnohokrát položenou otázku....vlastníme bagřík PEL-JOB 16.4, jaké oprávnění podle současné legislativy potřebujeme na jeho provozování, a jaká oprávnění musí mít stojník?
Děkuji za odpověď.
20. august 2012 14:52:57
http://www.pravnipredpisy.cz/pred...65/077965/Sb_077965_------_.php#VYHLÁŠKA MINISTERSTVA/////§ 1/1.
Něco podobného je na straně 1.
24. november 2012 21:55:18
Ahoj kolegové. Poraďte mi prosím. Jsem vyučený strojník s 25ti letou praxí na buldozerech, kolových a pásových rypadlech a čelních nakladačích. Poslední dobou se mi stává že mě můj nadřízený nutí občas sednout do silničního válce (VV111) nebo silniční frézy na které nemám oprávnění. Odmítám na tyto stroje sednout ale je mi vyhrožováno ztrátou zaměstnání. Nevím kam a na koho se mám obrátit aby spravedlnosti bylo učiněno za dost. Děkuji Pavel.
24. november 2012 22:19:58
Co si myslíte že se stane když si půjdete na zaměstnavatele stěžovat???
24. november 2012 23:31:28
To asi ví každý, co by se stalo...že by zaměstnavatel, nebyl 2x nadšený a dal to asi zaměstnanci najevo...nebo možná ne, dostal by rozum a příšlušné skupiny strojů mu dokoupil..
To dřív budou prasata létat...
26. december 2012 19:19:29
Dobrý den,
právě jsem četl v novele zákona 361/2000, která má být platná od 19.1.2013, že řidičské oprávnění skupiny C+E neopravňuje k řízení traktorů. Co na to říkáte, předpokládám, že nejsem jediný kdo toto řidičské opravnění považoval za nadřazené a tím pádem jsem skupinu T nijak neřešil.
27. december 2012 10:14:50
Davide myslím,že věčina strojníku má skupinu T a tento problém nikdo neřeší.Myslím,že vždy platilo C+ E nákladní auta + přívěs a návěs a T traktory + stroje a speciální stroje tak nějak to bylo napsáno.To samé je profesák atd.Když to všechno máš tak to prostě neřešíš a jezdíš se vším s čím je potřeba.
I když ti spousta lidí poví není potřeba to nebo ono,ale nemá cenu bojovat proti blbcům,kteří vymýšlí nesmyslné zákony.
Osobně si myslím,že když mě zastaví policajt s bagrem tak ho nebude zajímat moje C +E ale T , když to není nákladní auto ale bagr -samojízdní pracovní stroj.
27. december 2012 11:36:06
Dobrý den
Já mám řidičské oprávnění C+E, Když my vydávali řidičský průkaz chtěl jsem si nechat dopsat i T do řidičského průkazu, v autoškole mi říkali, že C opravňuje k řízené traktoru bez vleku, Na úřadě mi řekli, že se to tam nepíše ale, že mě to opravňuje.
nedávno jsem jel s traktorem a s vlekem pro beton, a stavěli mě fíci. Jeden mě začal tepat, že nemám řidičák na traktor, tak sem mu říkal, že když mám C+E tak můžu i s traktorem a vlekem, druhý policajt to potvrdil. Takže to vypadá, že ani sami policajti to pořádně nevědí. O novym zákoně nic nevim, akorát jsem zaslechl, že chtějí udělat novou skupinu pro traktory, z důvodu toho, že když si uděláte v 17 letech řidičák na traktor tak můžete řídit třeba i to co je na fotce. Martin
27. december 2012 14:23:58
Pozor na soupravu na fotce potřebujet C+E, fastrac je tahač a ne traktor a T vám určitě stačit nebude
27. december 2012 16:44:28
Dobrý den
Možná by jste se divil, ale stačí Vám T, Kamarád má řidičák T a jezdí s Fastracem u jedný firmy co je zároven dealer fastraců. A jezdí s podobnými přívěsy. Možná proto ta chystaná změna.
27. december 2012 19:58:20
Ahoj,zrovna u Fastracu je to podle toho co má v technickém průkazu jestli je tam traktor nebo tahač.
Protože u nás se prodává 6 druhu Fastracu
05. január 2013 19:00:01
Dobrý den, vím, že jste to někdo, někde zmiňoval, ale potřeboval bych konkrétně poradit, kam se mám přesně obrátit a jak to provést abych získal duplikát mého Průkazu strojníka z roku 1983, tenkrát jsem dělal státní zkoušky v Banské Bysrici na vojně a když mi před dvěma roky vybrali auto, tak byl mezi dokladama, je to jedinej důležitej doklad kterej jsem si nepřidělal a dodnes ho nemám, nějak jsem ho nepotřeboval ale teď mám dobrou nabídku a potřebuji strojničák mám tam čelní nakladače s elektrickými a vznětovými motory. Děkuji za radu. můj e-mail- draganv@seznam.cz
05. január 2013 19:48:31
Dragan- najdi si na netu kontakt na firmu Gradua-CEGOS s.r.o. To je firma,která pod smlouvou s MPO obhospodařuje strojáky. Zavoláš tam a oni ti přesně řeknou co a jak. Stojí to tuším pětibábu. Ale to oni ti přesně řeknou. Milan
11. január 2013 21:34:13
K novele zákona 361/2000
Pokud vlastníte řidičské oprávnění skupiny C+E tak do toho spadá skupina T i když není zapsaná v řidičáku,to platí i pro ty,co si podají přihlášku v autoškole do 19.01.2013.Pro ty co mají C+E se jim T zapíše při výměně řidičáku. Například v Německu do C+E také spadá T
09. marec 2013 09:06:48
Hezké ráno všem, poradíte mi někdo? Potřeboval bych si udělat co nejrychleji a nemusí to být zároveň i nejlevněji, strojnický půkaz na smykový nakladač? Jsem z Lovosic, jde mi jen o čas, nemůžu strávit 10 dní na školení.
- « Předchozí
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5